Home   >>   Geschiedenis
Geschiedenis Afdrukken E-mail
Geschreven door Andre Kersten   
zondag, 29 augustus 2010 18:25

Als jong manneke van 16 jaar (rond 1980) begonnen met het zelfstandig spelen met postduiven in de postduiven vereniging te Oude Molen een gehuchtje behorend bij de toenmalige gemeente Fijnaart en Heijningen. We speelden toen nog op de zondag in de de Zuid Nederlandse Bond (ZNB).

Midden jaren 80 ben ik overgestapt naar een vereniging in Fijnaart welke op zaterdag speelde en lid was van de NBvZ afd Zuid. Destijds werd er gespeeld met krijgertjes van jan en allemaal en met wisselende successen. Vanaf 1991 op het huidige adres gaan spelen en vanaf dat moment gingen ook de prestaties verbeteren en werd ik een regelmatige bezoeker van het podium in zowel vereniging als afdeling.

In 1999 werden alle duiven van de hand gedaan omdat ik door mijn werkgever werd uitgezonden naar Singapore, een stadstaat en Zuid oost Azie op een kleine 13 uur vliegen vanaf Amsterdam. Dit verblijf heeft geduurd tot september 2006.

Direct na mijn terugkomst werd ik verrast door de gift van een aantal late jongen van de Fijnaartse vitesse en midfond kampioen Ad Willemse. Tevens had ik voorafgaande aan mijn terugkomst al verschillende malen contact gehad met 2 andere toppers uit B2000 te weten: Daan de Roos uit Klundert een man die geweldige uitslagen neerzet met een klein aantal duiven en verder met een man die een naam heeft die klinkt als een klok in Nederland namelijk Wout Spierings uit Waalwijk. Bij de zowel Daan de Roos als Wout Spierings werden er late jonge duiven aangeschaft welke dus in september 2006 de hokken in Fijnaart gingen bevolken.

Het jaar 2007 werd gebruikt om de duiven van deze 3 melkers te laten uitgroeien tot volwaardige postduiven zodat deze eind november 2007 konden worden samengezet voor de winterkweek. Ik ben zeer voorzichtig met deze gekregen en aangeschafte duiven te werk gegaan en heb me voornamelijk toegelegd op het kweken van een behoorlijke ronde jonge duiven om het seizoen 2008 aan te kunnen vangen. De gekweekte jonge duiven lieten gelijk zien wat ze in hun mars hadden en het ging zelfs zo goed dat ik aan het einde van het seizoen als 4e hokkampioen jonge duiven gekroond kon worden in B2000 met 2400 leden. Een leuke bijkomstigheid was dat ik in dit kampioenschap geflankeerd werd door 1 van de leveranciers van mijn duiven nml Wout Spierings die de 5e plaats in B2000 voor zijn rekening nam. Tevens werd in de RCC (Roosendaalse Concours Combinatie) het 1e hokkampioenschap vitesse jong, het 1e (mid)fond hokkampioenschap jong en het 2e hokkampioenschap natour behaald dit tegen ong 200 leden.

Tot zover een stukje geschiedenis van Andre Kersten en ik wens u veel plezier aan deze website

Duiven

Onder andere van deze duiven van Wout Spierings zitten er kinderen en kleinkinderen op de hokken. (klik op de link om het fotoalbum te openen).